Almás sütemény
Almás sütemény
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person10 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 20 dekagramm
  • tejföl - 1 dl
  • tojás - 2 darab
  • liszt - 40 dekagramm
  • alma - 1 kilogramm
  • só - 1 csipetnyi
  • kristálycukor - 4 evőkanál

Elkészítés:

  1. A lisztet elmorzsoljuk a Rama margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, a 2 tojássárgát, az 1 csipet sót és az 1 dl tejfölt. Alaposan összegyúrjuk, 2 cipót formálunk belőle és hagyjuk 30 percet pihenni.
  2. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. Az almákat meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Kézzel kinyomkodjuk belőle a levet, egy fazékba tesszük, hozzáadjuk a 15 dkg kristálycukrot, az ízlés szerinti fahéjat és nagy lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg a maradék leve is eltűnik.
  3. Lisztezett deszkán kinyújtjuk az egyik tésztalapot, belehelyezzük a tepsibe, elsimítjuk rajta a tölteléket, majd rátesszük a másik kinyújtott tésztalapot és villával megszurkáljuk.
  4. Felvert tojásfehérjével átkenjük a sütemény tetejét, majd 175 fokon 30 perc alatt készre sütjük.