Almás táska
Hozzávalók
Ráma | 200 gramm |
---|---|
liszt | 300 gramm |
víz | 0.5 dl |
ecet, vagy 2 evőkanál kefir | 1 evőkanál |
só | 1 csipetnyi |
Desszertek: Almás táska a sok
Elkészítés
1
Ezt a tészta receptet felhasználhatjuk bármely sütikhez. Ha sós süteményhez használjuk, akkor sósabbra készítjük. A hozzávalókat összegyúrjuk és háromszor hajtogatjuk, majd bármilyen töltelékkel tölthetjük.
2
Almás töltelék: 4 db almát lereszelve,mézzel, fahéjjal, kevés citromlével ízesítjük, fedő alatt megpároljuk, majd kihűtjük. A tésztát kisodorjuk, téglalap alakúra vagdossuk, majd a közepére teszünk a töltelékből.
3
A baloldali részt ráhajtjuk, a jobb felől maradt részt bevagdossuk és a tésztára ráhajtjuk. Felvert tojással lekenjük, fahéjas kristálycukorral meghintjük és sütjük.