Feltöltve:

Almás táska

access_alarm 80
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

liszt60 dekagramm
cukor11 dekagramm
1 csipetnyi
tejpor2 dekagramm
porélesztő4 teáskanál
tojás1 darab
víz3 dl
Ráma6 dekagramm

A töltelékhez

nagy alma4 darab
cukor, vagy méz ízlés szerinti mennyiségben15 dekagramm
1 csipetnyi
víz150 milliliter
citromlé1 evőkanál
étkezési keményítő4 dekagramm
Ráma2 dekagramm

Desszertek: Almás táska a sok

Elkészítés

1. lépés

A tésztához egy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sót, a tejport és a porélesztőt. Egy bögrében villával összekeverjük a szoba-hőmérsékletű vizet a tojással, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez és összegyúrjuk, amíg a tészta össze nem áll. Hozzáadjuk a puha Ramát és sima, rugalmas tésztát dagasztunk. Folpackkal letakarjuk, majd 50-60 percig kelesztjük, ezalatt a tészta kb. duplájára növekszik. Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. Az almákat meghámozzuk, vékony cikkekre vágjuk. Egy lábasba tesszük a cukorral, a sóval, a 110 ml vízzel, valamint a citromlével együtt és felforraljuk. Egy kis csészében csomómentesre keverjük a keményítőt a 4 ml vízzel, majd hozzákeverjük az almához és tovább főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ezután levesszük a tűzről és belekeverjük a Ramát, amíg az teljesen el nem olvad, majd hagyjuk kihűlni. A megkelt tésztát 12 egyforma részre osztjuk, ezekből gombócokat formázunk és néhány percig pihentetjük. Ezután egyenként kb. 12x14 cm-s téglalap alakúra nyújtjuk őket. Középre 1-2 evőkanálnyi tölteléket halmozunk és egyik szélén ujjnyi széles csíkokat vágunk derelyemetszővel. Az egyben maradt részt ráhajtjuk a töltelékre, majd még egyszer áthajtjuk a tésztát a csíkozott részre. Ezután a tésztát megfordítva egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A műveletet megismételjük mindegyik tésztagombóccal. A tepsin egymástól 2-3 ujjnyi távolságra tesszük és amint egy tepsi megtelt, lazán takarjuk le folpackkal, így hagyjuk újra duplájára kelni a táskákat, kb. 45 perc alatt. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A tésztát megkenhetjük tojással a sütés előtt, kristálycukorral megszórhatjuk és 12-15 perc alatt készre sütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 90"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 175"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 80"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 70"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 100"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 20"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 50"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 130"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem