Feltöltve:

Almás tészta

access_alarm 50
cake Közepes
person_outline 6 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tojássárgája1 darab
Rama Vajas Íz35 dekagramm
cukor1 evőkanál
tej3 dl
liszt70 dekagramm
alma10 darab
fahéj1 csipetnyi
dió2 evőkanál
csipetnyi
élesztő5 dekagramm

Desszertek: Almás tészta a sok

Elkészítés

1. lépés

A tej felét meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot és az élesztőt, majd felfuttatjuk.

2. lépés

A lisztet elmorzsoljuk a Rama margarinnal, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, a tojássárgát, a sót és annyi tejjel dolgozzuk ki, hogy a tészta elváljon az edény falától.

3. lépés

Elkészítjük a tölteléket. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, megdinszteljük és még melegen belekeverjük a fahéjat, a cukrot és a diót.

4. lépés

A megkelt tésztát két részre osztjuk és kinyújtjuk. Az egyik lapot, Rama margarinnal kikent és zsemlemorzsával megszórt tepsibe simítjuk, rátesszük az almatölteléket, majd a másik tésztát a tetejére tesszük. Megkenjük a tojássárgával, megszurkáljuk villával és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt felkockázzuk és porcukorral megszórjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 35"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 75"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 50"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 15"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem