Almás tiramisu
Almás tiramisu
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • mascarpone, vagy krémsajt - 30 dekagramm
  • almaszósz - 12.5 dekagramm
  • cukor - 8 dekagramm
  • fahéj - 0.5 teáskanál
  • citromlé - 1 teáskanál
  • tejszínhab - 25 dekagramm
  • babapiskóta - 35 darab
  • tej - 1.2 dl
  • fahéj - 1 darab

Elkészítés:

  1. Keverjük simára a mascarponét, adjuk hozzá az almaszószt, a cukrot, a citromlevet és a fahéjat. Óvatosan forgassuk bele a felvert tejszínt. Keverjük össze a tejet fél teáskanál fahéjjal, és locsoljuk meg vele a babapiskótákat. Tegyük egy formába rétegesen a babapiskótát és a krémet úgy, hogy felülre krém kerüljön, a tetejét szórjuk meg fahéjjal. Legalább két órára tegyük a hűtőbe, majd tálaljuk.