Feltöltve:

Almás-túrós fánk

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tehéntúró25 dekagramm
finomliszt25 dekagramm
cukor25 dekagramm
sütőpor0.5 teáskanál
narancs héja1 darab
savanykás alma1 darab
tojás2 darab
vaníliás cukor2 csomag
tej1 dl
rum3 evőkanál
olaj a sütéshez1 liter

Desszertek: Almás-túrós fánk a sok Fánk recept közül.

Elkészítés

1

A túrót krumplinyomón áttörjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejet és a rumot, majd elektromos habverővel szép simára keverjük. Belereszeljük a narancs héját, hozzászitáljuk a lisztet, végül lazán beledolgozzuk a meghámozott és felkockázott almát.

2

Felforrósított olajba 8-10 dió nagyságú adagot szaggatunk a masszából és fedő nélkül mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Szűrőpapírra szedjük, majd fahéjas porcukorral meghintve, savanykás lekvárral tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem