Feltöltve:

Almás, túrós, meggyes pite

access_alarm 0
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A meggyes töltelékhez

kimagozott meggy1 kilogramm
fahéj1 csipetnyi
kristálycukor15 dekagramm
zsemlemorzsa5 dekagramm
darált dió10 dekagramm

A tésztához

Ráma25 dekagramm
tojás1 darab
finomliszt45 dekagramm
Dr. Oetker Instant Élesztő3 dekagramm
tojás a tészta megkenéséhez1 darab
tejföl1 dl
1 csipetnyi
kristálycukor7 dekagramm

Az almás töltelékhez

alma2 kilogramm
darált, édes háztartási keksz10 dekagramm
fahéj1 kevés
porcukor10 dekagramm
citrom1 darab

A túrós töltelékhez

vaníliás krémpuding1 dekagramm
Dr. Oetker Vanillincukor1 csomag
porcukor15 dekagramm
tojás2 darab
citrom reszelt héja1 darab
mazsola5 dekagramm
túró50 dekagramm

Desszertek: Almás, túrós, meggyes pite a sok Pite recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A Ramát a liszttel elmorzsoljuk. Az élesztőt a tejfölben elkeverjük, majd a tojássárgájával, a cukorral és a sóval együtt a liszttel összedolgozott Ramához adjuk és meggyúrjuk a tésztát.
Fél óráig hűvös helyen pihentetjük.

2. lépés

A tésztát megfelezzük, az egyik felét a tepsinek megfelelő méretre nyújtjuk, belefektetjük a tepsibe és rákenjük a tölteléket. A másik, kinyújtott tésztalapot ráhelyezzük és villával megszurkáljuk.

3. lépés

Az egész tojást és a megmaradt fehérjét felverjük, majd ezzel megkenjük a tésztát. Előmelegített sütőben, 180 °C-on, 20-25 percig sütjük.

4. lépés

Almás töltelék: az almát megtisztítjuk és lereszeljük. Tíz percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét és megpároljuk. Párolás közben hozzáadjuk a cukrot, a citrom reszelt héját és levét, valamint a fahéjat. A töltelék alatt a tésztát a darált keksszel meghintjük.

5. lépés

Túrós töltelék: a túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a langyos vízben megmosott és lecsepegtetett mazsolát, a pudingport, a citromhéjat, majd az egészet elkeverjük. A végén óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjehabot.

6. lépés

Meggyes töltelék: a meggyet jól lecsepegtetjük, kinyomkodjuk, ráhintjük a cukorral elkevert fahéjat, majd hozzákeverjük a diót és a zsemlemorzsát.

7. lépés

Az almás és meggyes változatot fahéjas porcukorral, a túrósat porcukorral hintjük meg és kockákra vágva tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem