Almás-túrós muffin madártej jégkrémmel
Hozzávalók
citrom | 1 darab | |
---|---|---|
savanykás alma | 1 darab | |
Ráma | 10 dekagramm | |
liszt | 25 dekagramm | |
sütőpor | 2 teáskanál | |
mazsola | 6 dekagramm | |
túró | 25 dekagramm | |
tej | 1.5 dl | |
cukor | 10 dekagramm | |
tojás | 2 darab |
A díszítéshez
Carte d'Or Pisztácia jégkrém, kissé megolvadva (200g/400ml) | 12 gombóc |
---|
Desszertek: Almás-túrós muffin madártej jégkrémmel a sok Muffin recept közül.
Elkészítés
1
A megpucolt, apró kockára vágott almát keverjük össze a citrom reszelt héjával és a kifacsart levével. Egy másik tálban keverjük össze a száraz keveréket (liszt, sütőpor, mazsola).
2
A tojást robotgép segítségével habosítsuk fel a cukorral, majd adjuk hozzá az olvasztott Rama margarint, a túrót, a tejet, a szárazkeveréket és végül forgassuk bele a citromos almát.
3
A keveréket töltsük a muffin papírral kibélelt formákba és előmelegített 180°C fokos sütőben süssük kb. 20-25 percig.
4
Még melegen kínáljuk Carte d'Or Madártej jégkrémmel.