Almás-túrós muffin madártej jégkrémmel
Almás-túrós muffin madártej jégkrémmel
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • citrom - 1 darab
  • savanykás alma - 1 darab
  • Ráma - 10 dekagramm
  • liszt - 25 dekagramm
  • sütőpor - 2 teáskanál
  • mazsola - 6 dekagramm
  • túró - 25 dekagramm
  • tej - 1.5 dl
  • cukor - 10 dekagramm
  • tojás - 2 darab

A díszítéshez

  • Carte d'Or Pisztácia jégkrém, kissé megolvadva (200g/400ml) - 12 gombóc

Elkészítés:

  1. A megpucolt, apró kockára vágott almát keverjük össze a citrom reszelt héjával és a kifacsart levével. Egy másik tálban keverjük össze a száraz keveréket (liszt, sütőpor, mazsola).
  2. A tojást robotgép segítségével habosítsuk fel a cukorral, majd adjuk hozzá az olvasztott Rama margarint, a túrót, a tejet, a szárazkeveréket és végül forgassuk bele a citromos almát.
  3. A keveréket töltsük a muffin papírral kibélelt formákba és előmelegített 180°C fokos sütőben süssük kb. 20-25 percig.
  4. Még melegen kínáljuk Carte d'Or Madártej jégkrémmel.