Feltöltve:

Almás, vaníliapudingos pite

45
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

finomliszt45 dekagramm
Ráma15 dekagramm
Cukor15 dekagramm
1 kevés
Tojás2 darab
Sütőpor1 darab
tejföl0.5 pohár

Töltelék

alma (kb)70 dekagramm
cukor (kb) ízlés szerint15 dekagramm
őrölt fahéj1 kevés

Vaníliás puding

vaníliás pudingpor2 púpos evőkanál
tej4 dl
Cukor3 evőkanál

Desszertek: Almás, vaníliapudingos pite a sok Pite recept közül.

Elkészítés

1

A lisztet a Ramával elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a pici sót, a tojásokat és a sütőport. Elkezdjük összedolgozni és közben hozzáadjuk a fél pohár tejfölt és összedolgoztuk a tésztát.

2

Kikenjük a tepsit Ramával és liszttel megszórjuk. A tésztát ketté osztjuk, az egyik tészta lapot kinyújtjuk és beletesszük a tepsibe. Prézlit szórunk rá, hogy ne ázzon el a tésztánk az alma tölteléktől.

3

A tésztára helyezzük az almatölteléket, az almatöltelék tetejére tesszük a már megfőzött vaníliás pudingunkat még melegen. Következő lépésként a második tésztalapot is kinyújtjuk és rátesszük az almás, pudingos piténk tetejére.

4

Megszurkáljuk és betesszük a sütőbe 180 °C-ra. Mikor halványbarna színű lesz a teteje, akkor lesz jó. Ha kihűlt porcukrozva tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem