reszelt kezeletlen citrom héja, vagy egy mokkáskanál Dr. Oetker Finesse reszelt
- 1 darab
citromhéj
- 1 darab
durvára vágott dió
- 10 dekagramm
mazsola
- 5 dekagramm
tojás
- 2 darab
liszt
- 18 dekagramm
sütőpor
- 1 csomag
só
- 1 csipetnyi
tej
- 1 dl
durvára reszelt alma
- 20 dekagramm
Vaníliakrém
olvasztott Rama Vajas Íz
- 15 dekagramm
vanília ízű Dr. Oetker eredeti pudingpor
- 1 csomag
tej
- 3 dl
cukor
- 4 evőkanál
vanília kivonat
- 1 kávéskanál
keményítő, vagy szósz sűrítő
- 1 evőkanál
cukorgyöngy, csillagok a díszítéshez
- 1 kevés
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
Egy nagy tálban keverjük habosra a puha Rama Vajas Ízt a cukorral és a vanillincukorral, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Keverjük simára, adjuk hozzá a sütőporral, a sóval és a fűszerekkel elkevert lisztet. Adjuk hozzá a reszelt almát, a mazsolát és a diót. Folyamatos keverés mellett - szükség szerint tejjel felöntve - alakítsuk homogén tésztává. A kész tésztát töltsük muffinsütőbe illesztett papír kapszlikba, vagy szilikonformába, és süssük aranyszínűre 15-20 perc alatt. Mielőtt kivesszük, ellenőrizzük a tésztát tűpróbával.
Kb. 12 muffin lesz belőle.
Vaníliakrém: keverjük a pudingport a cukorral, és egy kis langyos tejjel csomómentesre.
A maradék tejet melegítsük fel, majd a tűzről levéve adjuk hozzá az elkevert pudingport. Amikor elkezd sűrűsödni, keverjük hozzá a felolvasztott Rama Vajas Ízt, és a kevés vízben feloldott keményítőt, és ha kell, habverővel dolgozzuk simára. Töltsük nyomózsákba, majd pár órát tartsuk hűtőszekrényben. Ezután nyomjuk a krémet a muffinokra, díszítsük tetszés szerint.