Almás-vaníliás muffin
Almás-vaníliás muffin
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 15 dekagramm
  • cukor - 10 dekagramm
  • vanillincukor - 1 csomag
  • fahéj - 1 teáskanál
  • őrölt szegfűszeg - 0.5 teáskanál
  • reszelt kezeletlen citrom héja, vagy egy mokkáskanál Dr. Oetker Finesse reszelt - 1 darab
  • citromhéj - 1 darab
  • durvára vágott dió - 10 dekagramm
  • mazsola - 5 dekagramm
  • tojás - 2 darab
  • liszt - 18 dekagramm
  • sütőpor - 1 csomag
  • só - 1 csipetnyi
  • tej - 1 dl
  • durvára reszelt alma - 20 dekagramm

Vaníliakrém

  • olvasztott Rama Vajas Íz - 15 dekagramm
  • vanília ízű Dr. Oetker eredeti pudingpor - 1 csomag
  • tej - 3 dl
  • cukor - 4 evőkanál
  • vanília kivonat - 1 kávéskanál
  • keményítő, vagy szósz sűrítő - 1 evőkanál
  • cukorgyöngy, csillagok a díszítéshez - 1 kevés

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
  2. Egy nagy tálban keverjük habosra a puha Rama Vajas Ízt a cukorral és a vanillincukorral, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Keverjük simára, adjuk hozzá a sütőporral, a sóval és a fűszerekkel elkevert lisztet. Adjuk hozzá a reszelt almát, a mazsolát és a diót. Folyamatos keverés mellett - szükség szerint tejjel felöntve - alakítsuk homogén tésztává. A kész tésztát töltsük muffinsütőbe illesztett papír kapszlikba, vagy szilikonformába, és süssük aranyszínűre 15-20 perc alatt. Mielőtt kivesszük, ellenőrizzük a tésztát tűpróbával. Kb. 12 muffin lesz belőle.
  3. Vaníliakrém: keverjük a pudingport a cukorral, és egy kis langyos tejjel csomómentesre. A maradék tejet melegítsük fel, majd a tűzről levéve adjuk hozzá az elkevert pudingport. Amikor elkezd sűrűsödni, keverjük hozzá a felolvasztott Rama Vajas Ízt, és a kevés vízben feloldott keményítőt, és ha kell, habverővel dolgozzuk simára. Töltsük nyomózsákba, majd pár órát tartsuk hűtőszekrényben. Ezután nyomjuk a krémet a muffinokra, díszítsük tetszés szerint.