Almás-zabpelyhes sütemény
Almás-zabpelyhes sütemény
  • timer18 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tetejére

    • alma - 1 darab
    • mandula - 10 dekagramm

    A tésztához

    • zabpehely - 25 dekagramm
    • alma - 1 kilogramm
    • cukor - 10 dekagramm
    • fahéj - 1 csomag
    • olívaolaj - 1 dl

    Elkészítés:

    1. Egy darab almát félreteszünk, a többit meghámozzuk és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a zabpelyhet, a cukrot, a fahéjat és annyi olívaolajat, hogy egyenletes tésztát tudjunk keverni az elegyből.
    2. Sütőtálba helyezzük, elsimítjuk, tetejére tesszük a maradék, szeletelt almát és megszórjuk szeletelt mandulával.
    3. 180°C-on 20-25 perc alatt megsütjük.