Feltöltve:

Almás zserbó

70
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt35 dekagramm
tojás1 darab
cukor5 dekagramm
Ráma20 dekagramm
tej1 dl
élesztő1 dekagramm
sütőpor1 teáskanál
1 csipetnyi

A töltelékhez

cukrozott darált dió15 dekagramm
alma reszelve, párolva, kihűtve1.5 kilogramm
őrölt fahéj1 teáskanál
cukor, vagy 2-3 ek. méz10 dekagramm

A sütemény lekenéséhez

tojássárgája1 darab

Desszertek: Almás zserbó a sok Zserbó recept közül.

Elkészítés

1

Az élesztőt langyos tejben egy mk. cukorral felfuttatjuk. A lisztet a Ramával elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást, a sót, a sütőport és jól összedolgozzuk. A tésztát 3 egyenlőre részre osztjuk.


2

Mindegyik lapot kinyújtjuk a sütőlemez méretére, de a tészta ne érjen egészen a sütőlap széléig, mert a sütésnél, kelésnél terjeszkedik. Az alsó lapot megszórjuk cukrozott dióval, rásimítjuk az elkészített, kihűtött töltelék felét, erre rá a másik lapot tesszük, ezt is megszórjuk cukrozott dióval, rátesszük a töltelék másik felét, majd befedjük az utolsó lappal.

3

A tésztát lekenjük tojássárgával, majd 20 percig kelesztjük. Utána lekenjük tojásfehérjével és egy villával a tetején "mintákat" húzunk. Még 10 percig pihentetjük, amíg a tojásfehérje rászárad és 180 fokon aranybarnára sütjük.

4

Szép, csillogós, márványos lesz a sütink teteje.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem