Feltöltve:

Almáspite

access_alarm 60
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz15 dekagramm
tejföl2 dl
tojás1 darab
cukor5 dekagramm
liszt50 dekagramm
alma1 kilogramm
mazsola10 dekagramm
sütőpor csomag
őrölt fahéj1 teáskanál
porcukor10 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag

Egyéb

Ajánlott

Elkészítés

1. lépés

Almáspite elkészítés 1. lépés képe

Az almákat mossuk meg, hámozzuk, negyedeljük és vágjuk ki a magházukat. Vágjuk fel mindegyiket vékony szeletekre, és tegyük egy nagy lábosba.

2. lépés

Almáspite elkészítés 2. lépés képe

Szórjuk hozzá a fahéjat, porcukrot, mazsolát, és közepes lángon fedő alatt főzzük félpuhára az almát. Néha kevergessük meg.

3. lépés

Almáspite elkészítés 3. lépés képe

Míg az alma fő, készítsük elő a tésztát: a lisztet keverjük össze a sütőporral, sóval, cukorral.

4. lépés

Almáspite elkészítés 4. lépés képe

A tojást törjük fel egy pohár felett, válasszuk szét, és a fehérjéből tegyünk félre 1 evőkanálnyit, a tészta tetejének megkenésére. A többi fehérje és a sárgája mehet a tésztába.

5. lépés

Almáspite elkészítés 5. lépés képe

Tegyük hozzá a margarint, és a tejföl felét (a többit majd szükség esetén kell beletenni, ha nem áll össze jól a tészta). Kezdjük el gyors mozdulatokkal összegyúrni a hozzávalókat. A jó tészta megtisztítja a tálat és a kezet (összeszed minden morzsát róla), ruganyos, és egységes állagú. Ha túlságosan ragad a tészta, tegyünk hozzá még egy kevés lisztet, majd tegyük be ½ órára a hűtőbe. A sütőt melegítsük elő 170-180°C-ra (gázsütőn közepes fokozat). A tepsit kenjük ki vékonyan margarinnal és lisztezzük ki, vagy béleljük ki sütőpapírral.

6. lépés

Almáspite elkészítés 6. lépés képe

A tészta felét nyújtsuk ki lisztezett gyúródeszkán (vagy a konyhapulton) akkorára, mint a tepsi, és a nyújtófa segítségével fektessük bele. Terítsük rá a tölteléket, és azonos vastagságúra oszlassuk el mindenhol. A tészta másik felét is nyújtsuk ki, majd fektessük a töltelékre. Szurkáljuk meg néhány helyen a felső tésztát villával, hogy a sülés közben keletkező gőz el tudjon távozni. Kenjük meg a tetejét a félretett fehérjével.

7. lépés

Almáspite elkészítés 7. lépés képe

Tegyük a sütőbe a tepsit, és kb. 35 perc alatt süssük készre. Akkor van kész, ha a teteje gusztusosan barnává válik, a beleszúrt tűre pedig nem ragad tészta (ez az úgynevezett tűpróba).

8. lépés

Almáspite elkészítés 8. lépés képe

Még melegen megszórhatjuk porcukorral egy kis szűrőn keresztül. Hagyjuk hűlni, mielőtt felvágjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 50"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 70"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 70"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem