Feltöltve:

Almáspite

90
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

finomliszt, a fele lehet teljes kiőrlésű is lehet50 dekagramm
Ráma20 dekagramm
cukor25 dekagramm
vanília kivonat1 teáskanál
sütőpor1.5 teáskanál
szódabikarbóna0.5 teáskanál
tojás3 darab
tejföl3 evőkanál

Töltelék

tisztított alma1.2 kilogramm
darált mandula, vagy dió10 dekagramm
cukor10 dekagramm
őrölt fahéj1 kevés
reszelt szerecsendió1 kevés
kardamom1 teáskanál
gyömbér1 kevés
citrom1 púpos evőkanál

Desszertek: Almáspite a sok Pite recept közül.

Elkészítés

1

A sütőporral és a szódabikarbónával elkevert lisztet elmorzsoljuk a Ramával, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát, a tojásokat, végül annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Fóliába csomagolva 1 órát hűtőben pihentetjük.

2

Közben elkészítjük a tölteléket. Az almát lereszeljük, ráfacsarjuk a citrom levét, cukorral és fűszerekkel ízesítjük.

3

A tésztát két részre osztjuk. Az egyiket a tepsi méretének megfelelően kisodorjuk, lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt, vagy Ramával kicsit kikent tepsibe fektetjük. Darált mandulával megszórjuk és egyenletesen elosztjuk rajta az almás tölteléket, majd beborítjuk a másik tésztalappal.

4

A tészta tetejét megszurkáljuk villával, lekenjük tejföllel és megszórjuk darált mandulával. Előmelegített sütőben 180 °C-on 30-40 perc alatt megsütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem