Feltöltve:

Almáspite

60
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

cukor12.5 dekagramm
liszt50 dekagramm
Ráma25 dekagramm
tojás4 darab
alma1.2 kilogramm
mazsola10 dekagramm
dióbél20 dekagramm
dkg fahéj0.2 dekagramm

Desszertek: Almáspite a sok Pite recept közül.

Elkészítés

1

Egy jó almás pite elsősorban a felhasznált alma fajtájától és érettségétől függ, valamint a készítő lelkiismeretességétől. Nem szabad semmit kispórolni belőle, mert akkor csak egy középszerű almás valamit kapunk. Vaníliás cukor, zúzott dióbél, megmosott mazsola, reszelt citromhéj, örült fahéj keverékében megforgatott és egy félnapig állni hagyott, majd lecsepegtetett almatölteléket a formába nyújtott tésztára rakjuk. A tetejét lefedjük 4-5 milliméter vastagra nyújtott tésztával, gondosan lenyomkodjuk a szélét villával, vigyázva arra, hogy ne szakítsuk ki a tésztát. Tojásfehérjével megkenjük, megszurkáljuk, majd 170-fokra előmelegített sütőbe tesszük 50-60 percre. A megsült pitét a formából kiborítva hűlni hagyjuk. Recés pengéjű késsel szeleteljük és ízlés szerint tálaljuk. Kínálhatjuk mézzel kikevert mascarponeval, vagy vaníliafagylalttal.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem