Feltöltve:

Almatorta 2.

200
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

liszt30 dekagramm
porcukor15 dekagramm
Ráma20 dekagramm
tojás3 darab
citrom reszelt héja és leve1 darab
savanykás alma1 kilogramm
kristálycukor10 dekagramm
mazsola10 dekagramm
rum3 evőkanál
őrölt fahéj1 kávéskanál
tej1 dl
vaníliás cukor1 csomag
vaníliás pudingpor2 evőkanál
1 csipetnyi

Desszertek: Almatorta 2. a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A lisztben elmorzsoljuk a Ramát, hozzáadjuk a porcukrot, az 1 db tojást. Picit megsózzuk, belereszeljük a citrom héját, majd sima tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk és két órára a hűtőbe tesszük.

2

Ezután kb. 4 mm vastag lappá nyújtjuk, kibélelünk vele egy tortaformát úgy, hogy az oldalát is befedje. A maradék tésztát csíkokra vágjuk. A felszeletelt és mazsolával, kristálycukorral, citromlével, őrölt fahéjjal és rummal ízesített almákat a formába rakjuk és meglocsoljuk a vaníliás pudinggal, a tojásokkal és a vaníliás cukorral elkevert tejjel.

3

Berácsozzuk a tésztacsíkokkal, megkenjük tojással és a sütőben 45 perc alatt aranybarnára sütjük. A formában hagyjuk kihűlni és csak akkor szeleteljük, amikor már teljesen hideg.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem