Feltöltve:

Almatorta 2.

access_alarm 200
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

liszt30 dekagramm
porcukor15 dekagramm
Ráma20 dekagramm
tojás3 darab
citrom reszelt héja és leve1 darab
savanykás alma1 kilogramm
kristálycukor10 dekagramm
mazsola10 dekagramm
rum3 evőkanál
őrölt fahéj1 kávéskanál
tej1 dl
vaníliás cukor1 csomag
vaníliás pudingpor2 evőkanál
1 csipetnyi

Desszertek: Almatorta 2. a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A lisztben elmorzsoljuk a Ramát, hozzáadjuk a porcukrot, az 1 db tojást. Picit megsózzuk, belereszeljük a citrom héját, majd sima tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk és két órára a hűtőbe tesszük.

2. lépés

Ezután kb. 4 mm vastag lappá nyújtjuk, kibélelünk vele egy tortaformát úgy, hogy az oldalát is befedje. A maradék tésztát csíkokra vágjuk. A felszeletelt és mazsolával, kristálycukorral, citromlével, őrölt fahéjjal és rummal ízesített almákat a formába rakjuk és meglocsoljuk a vaníliás pudinggal, a tojásokkal és a vaníliás cukorral elkevert tejjel.

3. lépés

Berácsozzuk a tésztacsíkokkal, megkenjük tojással és a sütőben 45 perc alatt aranybarnára sütjük. A formában hagyjuk kihűlni és csak akkor szeleteljük, amikor már teljesen hideg.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 5
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem