Almatorta 2.
Almatorta 2.
  • timer200 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 30 dekagramm
  • porcukor - 15 dekagramm
  • Ráma - 20 dekagramm
  • tojás - 3 darab
  • citrom reszelt héja és leve - 1 darab
  • savanykás alma - 1 kilogramm
  • kristálycukor - 10 dekagramm
  • mazsola - 10 dekagramm
  • rum - 3 evőkanál
  • őrölt fahéj - 1 kávéskanál
  • tej - 1 dl
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • vaníliás pudingpor - 2 evőkanál
  • só - 1 csipetnyi

Elkészítés:

  1. A lisztben elmorzsoljuk a Ramát, hozzáadjuk a porcukrot, az 1 db tojást. Picit megsózzuk, belereszeljük a citrom héját, majd sima tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk és két órára a hűtőbe tesszük.
  2. Ezután kb. 4 mm vastag lappá nyújtjuk, kibélelünk vele egy tortaformát úgy, hogy az oldalát is befedje. A maradék tésztát csíkokra vágjuk. A felszeletelt és mazsolával, kristálycukorral, citromlével, őrölt fahéjjal és rummal ízesített almákat a formába rakjuk és meglocsoljuk a vaníliás pudinggal, a tojásokkal és a vaníliás cukorral elkevert tejjel.
  3. Berácsozzuk a tésztacsíkokkal, megkenjük tojással és a sütőben 45 perc alatt aranybarnára sütjük. A formában hagyjuk kihűlni és csak akkor szeleteljük, amikor már teljesen hideg.