Almatorta
Hozzávalók
Ráma | 13 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 13 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
só | 1 csipetnyi | |
citromhéj | 1 darab | |
tojás | 3 darab | |
liszt | 20 dekagramm | |
sütőpor | 2 csapott mokkáskanál | |
tej | 2 evőkanál | |
alma (kb) | 60 dekagramm | |
baracklekvár | 2 evőkanál | |
víz | 1 kevés |
Desszertek: Almatorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1
A Ramát kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, sóval és a citromhéjjal. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és jól elkeverjük. Hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, majd végül a tejet. Egy 26 cm-es kikent tortaformába tesszük a masszát és elsimítjuk, erre a negyed gerezdekre vágott almát, amit előtte bevagdosunk cikkekre. Koszorúformában a tésztára tesszük és megsütjük. Mikor megsült, még forrón lekenjük lekvárral, majd a formából kivesszük.