Feltöltve:

Almatorta

access_alarm 90
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt250 gramm
Ráma150 gramm
cukor36 gramm
hideg víz3 evőkanál
1 csipetnyi

A töltelékhez

hámozott alma750 gramm
citrom1 darab
őrölt fahéj1 teáskanál
méz2 evőkanál
étkezési keményítő1 evőkanál
sárgabarack lekvár3 evőkanál

Desszertek: Almatorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A tészta alapanyagait összegyúrjuk és egy órát a hűtőben pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. Az almát apróbb kockákra vágjuk, feltesszük egy lábasban megpárolódni a mézzel, belefacsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk a reszelt héját és az őrölt fahéjat. Amikor kihűlt, hozzákeverjük az étkezési keményítőt. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral. A tészta kétharmadát kinyújtjuk és úgy helyezzük bele a formába, hogy a forma tetejéig érjen a tészta. Beleöntjük a kihűlt almát és a tetejét befedjük a maradék tésztával, ízlés szerint díszíthetjük. A fedő tésztalap közepét szurkáljuk meg, vagy nyílást hagyjunk, hogy a gőz sütés közben távozhasson. A megsült torta tetejét még forrón a lekvárral lekenjük. A formában hűtjük ki, ha kihűlt, levehetjük a kapcsos részt. Nagyon finom, omlós, szaftos és üdítően savanykás, ajánlom nagyon az oldal látogatóinak.


Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem