A krumplit héjában főzzük meg sós vízben. A vizet öntsük le, párologtassuk ki, hámozzuk meg és nyomjuk át krumplinyomón. Hámozzuk és negyedeljük az almát, magozzuk ki, kockázzuk fel. Csöpögtessük meg citromlével, forgassuk hozzá a fahéjat és a baracklekvárt. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral. Keverjük el a lisztet a sütőporral és szitáljuk a krumplira. Adjuk hozzá a Ramát, a túrót, a vaníliás cukrot és gyúrjuk össze sima tésztává. Tegyük a tésztát belisztezett munkalapra és nyújtsuk ki, de ne túl vékonyra. Szúrjunk ki a tésztából egy pohárral kb. 10 cm-es köröket. Halmozzuk a kör egyik felébe az almás masszát, a szélét hagyjuk szabadon. Hajtsuk félbe a köröket, a szélét nyomkodjuk le. Rakjuk a táskákat az előkészített tepsibe, kenjük le tojással, majd tegyük a sütőbe. Sütési hő (előmelegített): elektromos sütő: 180 fok, hőlégkeveréses 160 fok, gázsütő 2-es fokozat, sütési idő: 20 perc. A megsült tésztát lekenjük lekvárral, megszórjuk mandulával és egy picit visszatesszük a sütőbe. Felét így készítettem, a másik részét pedig sütés után csak porcukorral hintettem meg.