Almával töltött túrós tésztácskák
Hozzávalók
A töltelékhez
alma | 75 dekagramm |
---|---|
mazsola | 5 dekagramm |
cukor | 5 dekagramm |
citromlé | 1 kis |
A tésztához
liszt | 30 dekagramm |
---|---|
sütőpor | 1 csomag |
sovány túró | 15 dekagramm |
tej | 6 evőkanál |
A mázhoz
porcukor | 10 dekagramm |
---|---|
víz | 1 darab |
Desszertek: Almával töltött túrós tésztácskák a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
Az almákat megpucoljuk, kimagozzuk és apró kockákra vágjuk.
Hozzáadjuk a mazsolát, cukrot, citromlét, és kicsit megpároljuk, majd hagyjuk kihűlni.
A lisztet a sütőporral összekeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd robotgéppel (dagasztófejjel) alaposan összedolgozzuk. Ha egy kicsit betesszük a hűtőbe, akkor könnyebb vele dolgozni.
A tésztát vékonyra nyújtjuk és kb. 10 centis korongokat szúrunk ki belőle, amire egy kevés tölteléket teszünk, majd jól összenyomkodjuk a szélét, hogy ne folyjon ki. (Erre ma már elég jó, nagyobb műanyag derelyekészítőket lehet kapni, ami nagyban meggyorsítja a süti elkészítését.)
Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
A mázhoz összekeverjük a porcukrot annyi vízzel, hogy sűrű masszát kapjunk és egy kiskanál segítségével megkenjük vele a tetejét, ami természetesen rászárad (ezzel már nem sütjük).