Feltöltve:

Almával töltött túrós tésztácskák

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A töltelékhez

alma75 dekagramm
mazsola5 dekagramm
cukor5 dekagramm
citromlé1 kis

A tésztához

liszt30 dekagramm
sütőpor1 csomag
sovány túró15 dekagramm
tej6 evőkanál

A mázhoz

porcukor10 dekagramm
víz1 darab

Desszertek: Almával töltött túrós tésztácskák a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

Az almákat megpucoljuk, kimagozzuk és apró kockákra vágjuk.
Hozzáadjuk a mazsolát, cukrot, citromlét, és kicsit megpároljuk, majd hagyjuk kihűlni.

2

A lisztet a sütőporral összekeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd robotgéppel (dagasztófejjel) alaposan összedolgozzuk. Ha egy kicsit betesszük a hűtőbe, akkor könnyebb vele dolgozni.

3

A tésztát vékonyra nyújtjuk és kb. 10 centis korongokat szúrunk ki belőle, amire egy kevés tölteléket teszünk, majd jól összenyomkodjuk a szélét, hogy ne folyjon ki. (Erre ma már elég jó, nagyobb műanyag derelyekészítőket lehet kapni, ami nagyban meggyorsítja a süti elkészítését.)

4

Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

5

A mázhoz összekeverjük a porcukrot annyi vízzel, hogy sűrű masszát kapjunk és egy kiskanál segítségével megkenjük vele a tetejét, ami természetesen rászárad (ezzel már nem sütjük).

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem