Alpesi teasütemény
Hozzávalók
liszt | 50 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 25 dekagramm | |
Ráma | 20 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
reszelt csokoládé | 7 dekagramm | |
tojás | 2 darab | |
narancs reszelt héja | 1 darab | |
kristálycukor | 5 dekagramm | |
lekvár | 10 dekagramm | |
rum | 1 teáskanál |
Desszertek: Alpesi teasütemény a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
A tojásokat habosra keverjük a porcukorral, a Ramával, majd hozzáadjuk a rumot és a sütőporral elkevert lisztet. A jól kidogozott tésztát kétfelé osztjuk.
2
Az egyik felébe a narancs reszelt héját, a másik felébe a reszelt csokoládét dolgozzuk bele. A tésztát 5 mm vastagságúra sodorjuk, formával kiszúrjuk és Ramával megkent sütőlemezen megsütjük.
3
A narancsízesítésű korongokat kristálycukorral megszórjuk és megsütjük.
4
A kihűlt korongokat összeragasztjuk lekvárral úgy, hogy felülre kerüljenek a világos, cukrozott korongok.