Alpesi teasütemény
Hozzávalók
liszt | 50 dekagramm |
---|---|
porcukor | 25 dekagramm |
Ráma | 20 dekagramm |
sütőpor | 1 csomag |
reszelt csokoládé | 7 dekagramm |
tojás | 2 darab |
narancs reszelt héja | 1 darab |
kristálycukor | 5 dekagramm |
lekvár | 10 dekagramm |
rum | 1 teáskanál |
Desszertek: Alpesi teasütemény a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
A tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a Ramával, majd hozzáadjuk a rumot és a sütőporral elkevert lisztet. A jól kidogozott tésztát kétfelé osztjuk. Az egyik felébe a narancs reszelt héját, a másik felébe a reszelt csokoládét dolgozzuk bele. A tésztát 5 mm vastagságúra sodorjuk, formával kiszúrjuk és Ramával megkent sütőlemezen megsütjük. A narancs ízesítésű korongokat kristálycukorral megszórjuk és sütjük. 2 db nagy gáztepsit tehetünk a sütőbe. A kihűlt korongokat összeragasztjuk lekvárral úgy, hogy felülre kerüljenek a világos, cukrozott korongok.