Feltöltve:

Amerikai citromos szelet (lemon bar)

60
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

liszt25 dekagramm
jéghideg Rama25 dekagramm
porcukor10 dekagramm
citrom reszelt héja0.5 darab
1 csipetnyi
tojás4 darab
citrom leve2 darab
citrom reszelt héja1 darab
cukor30 dekagramm
sütőpor1 púpos evőkanál
liszt5 dekagramm
1 csipetnyi
limoncello (nem szükséges)1 kevés

Desszertek: Amerikai citromos szelet (lemon bar) a sok

Elkészítés

1

A sütőt előmelegítjük 170 C-ra. A jéghideg Ramát, ez fontos, a reszelő nagy lyukán lereszeljük. Hozzáadjuk a lisztet, a cukrot, a sót és a reszelt citromhéjat, majd kézzel gyorsan összemorzsoljuk, hogy a liszt egyenletesen befedje a Ramát és finom, morzsa állagú legyen. Egy kb. 20x30cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleszórjuk a morzsát.

2

Kézzel, ill. pohár oldalával teljesen belenyomkodjuk, hogy egy tömör, egyenletes réteget kapjunk. Betesszük a sütőbe és 20-25 percig sütjük, vagy amíg világosra nem sül.

3

Amíg sül, kikeverjük a tetejét: a tojást fehéredésig keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a citromlevet, a citromhéjat, végül a lisztet, a sütőport, a csipet sót, ha használunk, valamint a likőrt, majd teljesen csomómentesre keverjük.

4

Amikor a tészta megsült, ráöntjük a masszát. Visszatesszük a sütőbe és 20 percig sütjük, addig, amíg a krém meg nem szilárdul. Ezt a sütit teljesen ki kell hűteni.

5

Rombuszokra vágjuk, megszórjuk sok porcukorral. Hűtőben néhány napig is eláll és tökéletesen fagyasztható.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem