Amerikai csokis keksz
Hozzávalók
cukor | 20 dekagramm | |
---|---|---|
liszt | 35 dekagramm | |
Ráma | 20 dekagramm | |
tojás | 2 darab | |
apró kockákra vágott étcsoki | 10 dekagramm | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
vanília aroma | 1.5 teáskanál | |
darált dió, vagy mandula | 10 dekagramm | |
só | 1 kávéskanál | |
víz | 2 evőkanál |
Desszertek: Amerikai csokis keksz a sok Keksz recept közül.
Elkészítés
1
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A cukrot a Ramával, a tojásokkal és az aromával összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a sót, a lisztet és a sütőport. Alaposan összekeverjük, majd 2 evőkanál vízzel picit fellazítjuk, végül a darált diót, vagy mandulát és a csokidarabokat is belekeverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe vizes evőkanállal kis halmokat rakunk egymástól kicsit távolabb, majd kissé ellapogatjuk őket. Kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Sütőrácson hagyjuk kihűlni, de melegen is nagyon finom.