Amerikai csokis pite
Desszertek: Amerikai csokis pite a sok Pite recept közül.
Elkészítés
A tésztához a Ramát a porcukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a csipetnyi sót. Beleszitáljuk a lisztet, majd beleütjük a 2 tojássárgáját, majd lassan a hideg vizet (ne legyen túl lágy a tészta, óvatosan a vízzel!) is beleöntjük, végül összedolgozzuk.
Rövid ideg hűtőben pihentetjük, hogy könnyű legyen nyújtani.
A hűtőből kivéve lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk, majd kikent piteformába tesszük – magas peremet hagyva neki.
Az alját villával megszurkáljuk, és 180 fokos sütőben aranyra sütjük.
A krémhez a tejszínt főzzük a cukorral, majd adjuk hozzá a csokoládékat, a Ramát, végül pedig öntsük hozzá a tejet is.
Fényesre keverjük, majd öntsük a már megsült pitealapra, és hagyjuk kihűlni. Tegyük hűtőbe dermedni.