Amerikai csokis pite
Amerikai csokis pite
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • Ráma - 12.5 dekagramm
    • porcukor - 10 dekagramm
    • só - 1 csipetnyi
    • liszt - 25 dekagramm
    • tojássárgája - 2 darab
    • hideg víz - 2 evőkanál

    A töltelékhez

    • tejcsoki - 25 dekagramm
    • étcsoki - 20 dekagramm
    • Ráma - 10 dekagramm
    • tejszín - 3 dl
    • porcukor - 5 dekagramm
    • tej - 1 dl

    Elkészítés:

    1. A tésztához a Ramát a porcukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a csipetnyi sót. Beleszitáljuk a lisztet, majd beleütjük a 2 tojássárgáját, majd lassan a hideg vizet (ne legyen túl lágy a tészta, óvatosan a vízzel!) is beleöntjük, végül összedolgozzuk. Rövid ideg hűtőben pihentetjük, hogy könnyű legyen nyújtani.
    2. A hűtőből kivéve lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk, majd kikent piteformába tesszük – magas peremet hagyva neki. Az alját villával megszurkáljuk, és 180 fokos sütőben aranyra sütjük.
    3. A krémhez a tejszínt főzzük a cukorral, majd adjuk hozzá a csokoládékat, a Ramát, végül pedig öntsük hozzá a tejet is. Fényesre keverjük, majd öntsük a már megsült pitealapra, és hagyjuk kihűlni. Tegyük hűtőbe dermedni.