Feltöltve:

Amerikai csokis sütemény (American chocolate chips cookies)

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

étcsoki20 dekagramm
1 teáskanál
Ráma13 dekagramm
kristálycukor25 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
Tojás3 darab
méz3 evőkanál
Liszt40 dekagramm
Sütőpor1.5 evőkanál

Az amerika csokis süteményről

Nem véletlen, hogy a klasszikus amerikai csokis sütemény, azaz ’chocolate chip cookie’ világszerte kedvelt édesség, hiszen nem csak az elkészítése könnyű, de egyszerűen variálhatjuk a receptet is, és kezdő cukrászok és szakácsok is könnyedén elkészíthetik. Az igazi amerikai csokis keksz egy omlós édesség, ami minden alkalomra tökéletes nassolnivalóként szolgálhat, akár kedvenc sorozatunk között akarunk párat elmorzsolni, akár egy kirándulásra szeretnénk sütni valami finomságot, amely sokáig eláll hűtés nélkül. Az eredeti amerikai csokis sütemény receptjét felturbózhatjuk olyan extrákkal, mint a mogyoróvaj, adhatunk kakaót a tésztához is akár vagy variálhatjuk a csokifajtákat, melyeket az amerikai csokis süteménybe teszünk. Akár a csokimennyiséget is megkétszerezhetjük, hogy igazi amerikai duplacsokis süteményt kapjunk. Ínyenceknek még ajánljuk a csokidrazsés verziót, melyben színest drazsékat keverünk a tésztába, hogy a színét és az ízét is egyszerre dobjuk fel. Persze azok is könnyedén elkészíthetik ezt klasszikus csokis amerikai finomságot, akik az egészséges életmód hívei! Nekik találták ki az amerikai csokis sütemény zabpelyhes vagy zabos-mazsolás verzióját, amely nagyszerű édes kiegészítést jelenthet a gyerekek uzsonnásdobozába is. Az ízletes csokis amerikai süteményt minden verziójában ajánljuk kicsiknek és nagyoknak! Sőt, akár a gyerekeket is bevonhatjuk az amerikai csokis kekszek készítésébe, hogy ők is megtanulják, hogyan kell elkészíteni ezeket az édes és klasszikus finomságokat!

Elkészítés

1

Az étcsokit apró darabokra vágjuk. A hozzávalókat összekeverjük. Vizes kanállal gombócokat helyezünk a sütőpapírra, amiket kilapítunk egy picit! A sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd 160 fokon sütjük. Amikor már az alja is aranybarnára sült, vasrácsra tesszük, és hűlni hagyjuk!

Hozzászólások

Hasonló receptek

45"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

105"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

45"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

35"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

50"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

27"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem