Feltöltve:

Amerikai fánk tepsiben sütve

60
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

meleg tej3 dl
szárított élesztő2.5 teáskanál
Ráma1 evőkanál
cukor150 csapott mokkáskanál
tojás2 darab
liszt600 gramm
1 csipetnyi
olvasztott Rama1.5 dl

A hintéshez

porcukor1 darab
őrölt fahéj2 teáskanál

Desszertek: Amerikai fánk tepsiben sütve a sok Fánk recept közül.

Elkészítés

1

Egy deci meleg tejbe keverjük bele az élesztőt, szórjunk bele egy kiskanál cukrot és tegyük félre néhány percre, amíg az a tejben felfut. Keverjük össze a maradék tejet a cukorral, a tojásokkal és a kevés Ramával. A liszthez adjunk egy csipetnyi sót, öntsük hozzá a cukros- tojásos tejet és adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt is. Dolgozzuk jól össze a tésztát, formázzuk egy nagy cipóvá és letakarva, szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni, amíg a tészta a duplájára nem kel.

2

Ezután a tenyerünkkel kissé lapítsuk ki a tésztát, formázzunk belőle kerek, de lapos cipókat és a közepét egy kerek keksznyomóval szúrjuk át, vagy egy 2-3 centis átmérőjű likőröspohárral, így gyűrűformájú lesz. Takarjuk le egy konyharuhával és 35-40 percig hagyjuk ismét kelni.

3

Melegítsük elő a sütőt és 180 fokon kezdjük el sütni. A fánkokat sütőpapírral fedett tepsibe téve süssük 8, maximum 10 percig.

4

A megsült fánkokat forgassuk meg először a megolvasztott Ramában, majd a fahéjas cukorban.

Hozzászólások

Hasonló receptek

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

105"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem