Amerikai fánk tepsiben sütve
Hozzávalók
A tésztához
meleg tej | 3 dl | |
---|---|---|
szárított élesztő | 2.5 teáskanál | |
Ráma | 1 evőkanál | |
cukor | 150 csapott mokkáskanál | |
tojás | 2 darab | |
liszt | 600 gramm | |
só | 1 csipetnyi | |
olvasztott Rama | 1.5 dl |
A hintéshez
porcukor | 1 darab | |
---|---|---|
őrölt fahéj | 2 teáskanál |
Desszertek: Amerikai fánk tepsiben sütve a sok Fánk recept közül.
Elkészítés
Egy deci meleg tejbe keverjük bele az élesztőt, szórjunk bele egy kiskanál cukrot és tegyük félre néhány percre, amíg az a tejben felfut. Keverjük össze a maradék tejet a cukorral, a tojásokkal és a kevés Ramával. A liszthez adjunk egy csipetnyi sót, öntsük hozzá a cukros- tojásos tejet és adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt is. Dolgozzuk jól össze a tésztát, formázzuk egy nagy cipóvá és letakarva, szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni, amíg a tészta a duplájára nem kel.
Ezután a tenyerünkkel kissé lapítsuk ki a tésztát, formázzunk belőle kerek, de lapos cipókat és a közepét egy kerek keksznyomóval szúrjuk át, vagy egy 2-3 centis átmérőjű likőröspohárral, így gyűrűformájú lesz. Takarjuk le egy konyharuhával és 35-40 percig hagyjuk ismét kelni.
Melegítsük elő a sütőt és 180 fokon kezdjük el sütni. A fánkokat sütőpapírral fedett tepsibe téve süssük 8, maximum 10 percig.
A megsült fánkokat forgassuk meg először a megolvasztott Ramában, majd a fahéjas cukorban.