Amerikai krémes
Hozzávalók
A tésztához
Rama Vajas Íz | 20 gramm |
---|---|
tojássárgája | 7 darab |
kristálycukor | 170 gramm |
víz | 100 milliliter |
Dr. Oetker Sütőpor | 1 csomag |
kakaópor | 3 evőkanál |
liszt | 200 gramm |
A krémhez
Dr. Oetker Eredeti Pudingpor, vanília ízű | 2 csomag |
---|---|
kristálycukor | 10 evőkanál |
tej | 600 milliliter |
tojásfehérje | 7 darab |
A tetejére
habtejszín | 400 milliliter |
---|---|
Dr. Oetker Habfixáló | 2 csomag |
reszelt csokoládé | 50 gramm |
Sütéshez
Sütési idő | 35 perc |
---|---|
Sütési hőmérséklet | 180 ° |
Desszertek: Amerikai krémes a sok Krémes recept közül.
Elkészítés
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra és béleljünk ki sütőpapírral egy 30x24cm-es, magasabb falú tepsit.
2. lépés
A Rama Vajas Ízt olvasszuk meg. Tegyük félre.
A tojások sárgáját a cukorral keverjük habosra, majd keverjük bele az olvasztott Rama Vajas Ízt is, ezután pedig felváltva a vizet és a sütőporos, kakaóporral elkevert lisztet.
Süssük kb. 20 percen keresztül.
3. lépés
Közben készítsük el a krémet.
A pudingport keverjük simára a cukor felével és a tejjel (fokozatosan felöntve) majd főzzük sűrű krémmé.
A tojások fehérjéjét verjük habbá a maradék cukorral (nem kell nagyon kemény habnak lennie). A még forró pudingba keverjük bele a hab harmadát, majd forgassuk bele a maradék habba az egészet és kézi habverővel keverjük simára (két részletben könnyebb lesz a sűrű pudingot simára keverni a tojáshabbal).
A krémet öntsük rá a kisült piskótára, majd tegyük vissza a sütőbe további 10-15 percre.
Vegyük ki és hagyjuk teljesen kihűlni.
4. lépés
A kihűlt sütemény tetejére kenjük egyenletesen a habfixálóval felvert tejszínhabot és szórjuk meg csokoládéreszelékkel. Szeleteljük téglalapokra vagy kockákra. Díszíthetjük másképp is a süteményt: csillagcsöves habzsákból nyomjunk a szeletek tetejére egy-egy halmot és arra reszeljük rá a csokoládét.