Feltöltve:

Amerikai krémes

access_alarm 90
cake Könnyű
person_outline 10 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

Rama Vajas Íz20 gramm
tojássárgája7 darab
kristálycukor170 gramm
víz100 milliliter
Dr. Oetker Sütőpor1 csomag
kakaópor3 evőkanál
liszt200 gramm

A krémhez

Dr. Oetker Eredeti Pudingpor, vanília ízű2 csomag
kristálycukor10 evőkanál
tej600 milliliter
tojásfehérje7 darab

A tetejére

habtejszín400 milliliter
Dr. Oetker Habfixáló2 csomag
reszelt csokoládé50 gramm

Sütéshez

Sütési idő 35 perc
Sütési hőmérséklet 180 °

Desszertek: Amerikai krémes a sok Krémes recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra és béleljünk ki sütőpapírral egy 30x24cm-es, magasabb falú tepsit.

2. lépés

A Rama Vajas Ízt olvasszuk meg. Tegyük félre.
A tojások sárgáját a cukorral keverjük habosra, majd keverjük bele az olvasztott Rama Vajas Ízt is, ezután pedig felváltva a vizet és a sütőporos, kakaóporral elkevert lisztet.
Süssük kb. 20 percen keresztül.

3. lépés

Közben készítsük el a krémet.
A pudingport keverjük simára a cukor felével és a tejjel (fokozatosan felöntve) majd főzzük sűrű krémmé.
A tojások fehérjéjét verjük habbá a maradék cukorral (nem kell nagyon kemény habnak lennie). A még forró pudingba keverjük bele a hab harmadát, majd forgassuk bele a maradék habba az egészet és kézi habverővel keverjük simára (két részletben könnyebb lesz a sűrű pudingot simára keverni a tojáshabbal).
A krémet öntsük rá a kisült piskótára, majd tegyük vissza a sütőbe további 10-15 percre.
Vegyük ki és hagyjuk teljesen kihűlni.

4. lépés

A kihűlt sütemény tetejére kenjük egyenletesen a habfixálóval felvert tejszínhabot és szórjuk meg csokoládéreszelékkel. Szeleteljük téglalapokra vagy kockákra. Díszíthetjük másképp is a süteményt: csillagcsöves habzsákból nyomjunk a szeletek tetejére egy-egy halmot és arra reszeljük rá a csokoládét.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 240"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 1"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem