Amerikai krémes
Amerikai krémes
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • tojássárgája - 7 darab
    • cukor - 20 dekagramm
    • kakaó - 2 evőkanál
    • víz - 15 evőkanál
    • liszt - 20 dekagramm
    • sütőpor - 1 csomag

    krem

    • vaníliás pudingpor - 2 púpos evőkanál
    • víz - 0.4 dl
    • cukor - 6 evőkanál
    • tojásfehérje - 7 darab

    Hab

    • tejszín - 5 dl
    • cukor - 3 evőkanál
    • habfixáló - 1 csomag

    Elkészítés:

    1. Tészta: a tojássárgát a cukorral, a vízzel és a kakaóval jól kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, majd jól összekeverjük. Lisztezett, Ramával kikent tepsiben megsütjük.
    2. Krém: a pudingot vízben cukorral megfőzzük. A tojásfehérjét kevés cukorral felverjük és melegen összekeverjük a pudinggal. Ezzel töltjük meg a lapot.
    3. Hab: a tejszínt a cukorral és a habfixálóval felverjük, majd rákenjük a krémre. A tetejét ízlés szerint díszíthetjük.