Feltöltve:

Amerikai krémes

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

tojássárgája7 darab
cukor25 dekagramm
liszt20 dekagramm
sütőpor1 csomag
kakaó3 evőkanál
víz15 evőkanál

krem

tojásfehérje7 darab
porcukor20 dekagramm
vaníliás pudingpor2 csomag
tej5 dl
cukor2 evőkanál

Tetejére

növényi tejszín4 dl
reszelt csokoládé1 kevés

Desszertek: Amerikai krémes a sok Sütemények , Krémes recept közül.

Elkészítés

1

A tojássárgákat a cukorral és a vízzel jó habosra keverem. Egy 27x37 cm-es tepsit kikenek és lisztezek, a sütőt bekapcsolom 180 fokra. A lisztbe rakom a sütőport, a kakaót és az egészet jól összekeverem, majd a tojásos masszához szitálom. Ismét jól összekeverem az egészet és a tepsibe öntöm.

2

Berakom sülni, de csak 20 percre. Ennyi idő alatt össze kell állítani a krémet.

3

A tojásfehérjéket gőz fölött felverem habnak és ha már kezd keményedni, akkor apránként hozzáadom a porcukrot is, majd azzal is keverem tovább.

4

A tejből és a pudingporból egy kevés cukorral kemény pudingot főzök. Nagyjából egyszerre kell elkészíteni őket, mert a forró pudingba kell belekeverni a tojásfehérjehabot. Nagy lapáttal óvatosan keverem, hogy a hab ne törjön nagyon össze.

5

Ha a tészta már 20 perce sül, akkor kiveszem. A tésztára egyenletesen rásimítom a pudingos habot. Ezzel visszateszem még 15 percre sülni, változatlan hőmérsékleten.

6

Ha kész, akkor megvárom hogy kihűljön és a tejszínből felvert habot az egész tetejére simítom, majd csokit reszelek rá. Jó étvágyat kívánok hozzá.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem