Amerikai krémes
Amerikai krémes
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • tojássárgája - 7 darab
    • cukor - 25 dekagramm
    • liszt - 20 dekagramm
    • sütőpor - 1 csomag
    • kakaó - 3 evőkanál
    • víz - 15 evőkanál

    krem

    • tojásfehérje - 7 darab
    • porcukor - 20 dekagramm
    • vaníliás pudingpor - 2 csomag
    • tej - 5 dl
    • cukor - 2 evőkanál

    Tetejére

    • növényi tejszín - 4 dl
    • reszelt csokoládé - 1 kevés

    Elkészítés:

    1. A tojássárgákat a cukorral és a vízzel jó habosra keverem. Egy 27x37 cm-es tepsit kikenek és lisztezek, a sütőt bekapcsolom 180 fokra. A lisztbe rakom a sütőport, a kakaót és az egészet jól összekeverem, majd a tojásos masszához szitálom. Ismét jól összekeverem az egészet és a tepsibe öntöm.
    2. Berakom sülni, de csak 20 percre. Ennyi idő alatt össze kell állítani a krémet.
    3. A tojásfehérjéket gőz fölött felverem habnak és ha már kezd keményedni, akkor apránként hozzáadom a porcukrot is, majd azzal is keverem tovább.
    4. A tejből és a pudingporból egy kevés cukorral kemény pudingot főzök. Nagyjából egyszerre kell elkészíteni őket, mert a forró pudingba kell belekeverni a tojásfehérjehabot. Nagy lapáttal óvatosan keverem, hogy a hab ne törjön nagyon össze.
    5. Ha a tészta már 20 perce sül, akkor kiveszem. A tésztára egyenletesen rásimítom a pudingos habot. Ezzel visszateszem még 15 percre sülni, változatlan hőmérsékleten.
    6. Ha kész, akkor megvárom hogy kihűljön és a tejszínből felvert habot az egész tetejére simítom, majd csokit reszelek rá. Jó étvágyat kívánok hozzá.