Amerikai krémes
Amerikai krémes
  • timer90 perc
  • moodKönnyű
  • person10 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • Rama Vajas Íz - 20 gramm
    • tojássárgája - 7 darab
    • kristálycukor - 170 gramm
    • víz - 100 milliliter
    • Dr. Oetker Sütőpor - 1 csomag
    • kakaópor - 3 evőkanál
    • liszt - 200 gramm

    A krémhez

    • Dr. Oetker Eredeti Pudingpor, vanília ízű - 2 csomag
    • kristálycukor - 10 evőkanál
    • tej - 600 milliliter
    • tojásfehérje - 7 darab

    A tetejére

    • habtejszín - 400 milliliter
    • Dr. Oetker Habfixáló - 2 csomag
    • reszelt csokoládé - 50 gramm

    Elkészítés:

    1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra és béleljünk ki sütőpapírral egy 30x24cm-es, magasabb falú tepsit.
    2. A Rama Vajas Ízt olvasszuk meg. Tegyük félre. A tojások sárgáját a cukorral keverjük habosra, majd keverjük bele az olvasztott Rama Vajas Ízt is, ezután pedig felváltva a vizet és a sütőporos, kakaóporral elkevert lisztet. Süssük kb. 20 percen keresztül.
    3. Közben készítsük el a krémet. A pudingport keverjük simára a cukor felével és a tejjel (fokozatosan felöntve) majd főzzük sűrű krémmé. A tojások fehérjéjét verjük habbá a maradék cukorral (nem kell nagyon kemény habnak lennie). A még forró pudingba keverjük bele a hab harmadát, majd forgassuk bele a maradék habba az egészet és kézi habverővel keverjük simára (két részletben könnyebb lesz a sűrű pudingot simára keverni a tojáshabbal). A krémet öntsük rá a kisült piskótára, majd tegyük vissza a sütőbe további 10-15 percre. Vegyük ki és hagyjuk teljesen kihűlni.
    4. A kihűlt sütemény tetejére kenjük egyenletesen a habfixálóval felvert tejszínhabot és szórjuk meg csokoládéreszelékkel. Szeleteljük téglalapokra vagy kockákra. Díszíthetjük másképp is a süteményt: csillagcsöves habzsákból nyomjunk a szeletek tetejére egy-egy halmot és arra reszeljük rá a csokoládét.

    Sütéshez