Amerikai Palacsinta piros gyümölcsökkel és mézzel
Amerikai Palacsinta piros gyümölcsökkel és mézzel
  • timer10 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 150 gramm
  • Dr. Oetker Sütőpor - 5 gramm
  • Rama Vajas Íz - 30 gramm
  • kristálycukor - 25 gramm
  • tojás - 1 darab
  • író (vagy kefír) - 175 gramm

A tetejére

  • Rama Vajas Íz - 20 gramm
  • vegyes, piros gyümöcs - 100 gramm
  • méz - 50 gramm

Elkészítés:

  1. Szitáljuk egy nagy tálba a lisztet és a sütőport. Adjuk hozzá a 30g (kb 3 evőkanál) olvasztott Rama Vajas Ízt, a cukrot, a csipetnyi sót, a tojást, az írót és fakanállal vagy robotgéppel keverjük egyneművé.
  2. A palacsintasütőt közepes lángon forrósítsuk fel, egy kis Rama Vajas Ízt olvasszunk meg benne, majd egy kis adag tésztát öntsünk bele (kb 8-10 cm átmérőjű köröket). Ha kis buborékok jelennek meg a tetején és megbarnult a palacsinta alsó fele, fordítsuk meg, és süssük barnára a másik oldalát is. Ugyanígy süssük meg a maradék tésztát. Halmozzuk egy tányérra és takarjuk le alufóliával valamint egy tiszta konyharuhával, hogy melegen tartsuk.
  3. Egy lábasban olvasszunk fel 2 evőkanálnyi margarint, erre dobjuk rá a gyümölcsöket és adjunk hozzá mézet. Főzzük kb 2 percig. Tálaljuk a palacsintákat tányérokon, majd kanalazzuk a mézes gyümölcsös keveréket a tetejére.

Sütéshez