Feltöltve:

Amerikai palacsinta Sánta Laciéktól - Rama Academy

access_alarm 60
cake Könnyű
person_outline 1 fő
favorite_border 2

Hozzávalók

A palacsintatésztához

Liszt120 gramm
Dr Oetker Sütőpor1 teáskanál
Tojás2 darab
tej250 milliliter
1 csipetnyi
Rama Vajas Íz50 gramm

A sütéshez

Rama Vajas Íz50 gramm

A tálaláshoz

mézízlés szerinti adag
friss gyümölcsök (eper, áfonya, banán)ízlés szerinti adag
porcukorízlés szerinti adag

Sütéshez

Sütési idő 40 perc

Sánta Laci és Juliska konyhájában rejtőzik a ripsz-ropsz összedobható, puha amerikai palacsinta titka! A Rama Academy – home edition legújabb epizódjában házigazdáinktól megtanulhatod, hogyan készítsd el. Tarts velünk és süss ma is valami finomat! A Rama Academy - home edition többi videóját YouTube csatornánkon követheted!

Elkészítés

1. lépés

A lisztet és sütőport szitáljuk egy nagyobb tálba.

2. lépés

A 2 nagyobb tojást válasszuk szét.

3. lépés

A Rama Vajas Ízt olvasszuk fel.

4. lépés

A tojások sárgáját a tejjel keverjük el, majd adjuk hozzá a langyos margarint. Az egészet öntsük a sütőporos lisztes keverékhez és keverjük egynemű masszává.

5. lépés

A tojások fehérjét a csipet sóval verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük a masszához.

6. lépés

Közepes hőmérsékleten melegítsük fel a palacsintasütőt, dobjunk bele kevés Rama Vajas Ízt és hagyjuk felolvadni.

7. lépés

Öntsünk a palacsintasütőbe keveset a tésztából úgy, kb. 8 cm átmérőjű kört kapjunk.

8. lépés

Ha a palacsinta felső oldalán apró buborékok jelennek meg, az alsó oldala pedig már barnára sült, fordítsuk meg, és süssük barnára a másik oldalát is.

9. lépés

Tálalásig alufóliával letakarva tartsuk melegen.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 100"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 110"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem