Amerikai palacsinta Sánta Laciéktól - Rama Academy
Hozzávalók
A palacsintatésztához
Liszt | 120 gramm | |
---|---|---|
Dr Oetker Sütőpor | 1 teáskanál | |
Tojás | 2 darab | |
tej | 250 milliliter | |
Só | 1 csipetnyi | |
Rama Vajas Íz | 50 gramm |
A sütéshez
Rama Vajas Íz | 50 gramm |
---|
A tálaláshoz
méz | ízlés szerinti adag | |
---|---|---|
friss gyümölcsök (eper, áfonya, banán) | ízlés szerinti adag | |
porcukor | ízlés szerinti adag |
Sütéshez
Sütési idő | 40 perc |
---|
Sánta Laci és Juliska konyhájában rejtőzik a ripsz-ropsz összedobható, puha amerikai palacsinta titka! A Rama Academy – home edition legújabb epizódjában házigazdáinktól megtanulhatod, hogyan készítsd el. Tarts velünk és süss ma is valami finomat! A Rama Academy - home edition többi videóját YouTube csatornánkon követheted!
Elkészítés
A lisztet és sütőport szitáljuk egy nagyobb tálba.
A 2 nagyobb tojást válasszuk szét.
A Rama Vajas Ízt olvasszuk fel.
A tojások sárgáját a tejjel keverjük el, majd adjuk hozzá a langyos margarint. Az egészet öntsük a sütőporos lisztes keverékhez és keverjük egynemű masszává.
A tojások fehérjét a csipet sóval verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük a masszához.
Közepes hőmérsékleten melegítsük fel a palacsintasütőt, dobjunk bele kevés Rama Vajas Ízt és hagyjuk felolvadni.
Öntsünk a palacsintasütőbe keveset a tésztából úgy, kb. 8 cm átmérőjű kört kapjunk.
Ha a palacsinta felső oldalán apró buborékok jelennek meg, az alsó oldala pedig már barnára sült, fordítsuk meg, és süssük barnára a másik oldalát is.
Tálalásig alufóliával letakarva tartsuk melegen.