A sütőt előmelegítjük 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat) és sütőpapírt terítünk egy 30x40 cm-es tepsibe, vagy sütőlemezre.
A tésztához a tejcsokoládét nagyon apró falatkora vágjuk és magunk mellé készítjük. Ezután a lisztet, a szódabikarbónát és a cukrot összekeverjük egy nagy tálban, majd rákanalazzuk a mogyoróvajat, valamint beletesszük a tojássárgát. Nagy csipetekben hozzáadjuk a puha Ramát, majd tempósan tésztát gyúrunk belőle. A végén néhány erőteljes mozdulattal beledolgozzuk az apróra vágott csokit is.
A tésztából 20 db golyót formázunk, lerakjuk őket a tepsire egymástól 4-4-cm távolságban. Kezünkkel mindet ellapítjuk picit, hogy korongokat kapjunk, amelyeket kb. 15-perc alatt megsütünk a forró sütőben. Amikor már teljesen kihűltek, tálra tesszük a süteményeket.