Feltöltve:

Amerikai szelet

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A krémhez

tej5 dl
liszt5 evőkanál
vaníliás cukor2 csomag
Ráma20 dekagramm
porcukor25 dekagramm
rum2 evőkanál

A piskótához

tojás5 darab
cukor20 dekagramm
olaj1 dl
langyos víz1 dl
liszt25 dekagramm
sütőpor1 csomag

Tésztához

liszt35 dekagramm
porcukor10 dekagramm
kakaó2 evőkanál
Ráma10 dekagramm
tojás1 darab
szalalkáli0.5 csomag
tej1 dl

Desszertek: Amerikai szelet a sok

Elkészítés

1

Összedolgozzuk a tészta hozzávalóit, és kikent tepsiben, közepes hőfokon 2 lapot sütünk belőle. A piskótához a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, ezután hozzáadjuk az olajat, majd a vizet. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, és a tojásos masszához adagoljuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd belekeverjük a piskótatésztába. A masszát kikent tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon megsütjük. A tejből, és a lisztből a cukorral, a vaníliás cukorral sűrű krémet főzünk, ha kissé meghűlt, hozzáadjuk a rumot és a Ramát. Az egyik kakaós lapot megkenjük a krém felével, majd rárakjuk a piskótát, erre a krém másik felét és végül a másik kakaós lapot. Hűtőszekrénybe tesszük, hogy kicsit összeérjen a tészta a krémmel, néhány óra múlva szeleteljük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

45"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

45"
Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

70"
Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

70"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

45"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem