Amerikai túrós palacsinta
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 2 dekagramm | |
---|---|---|
tejföl | 1 dl | |
Tojás | 2 darab | |
Cukor | 6 dekagramm | |
Liszt | 1 dekagramm | |
tejszín | 1 dl | |
mazsola | 5 dekagramm | |
őrölt fahéj | 2 csipetnyi | |
palacsinta | 80 darab | |
citrom héja | 1 darab | |
tehéntúró | 25 dekagramm | |
meggy | 20 dekagramm | |
meggylé | 1 dl |
Desszertek: Amerikai túrós palacsinta a sok Palacsinta recept közül.
Elkészítés
Palacsintatésztát készítünk úgy, hogy a tojások fehérjét habbá verve tesszük a tésztába és a szokottnál kissé vastagabb palacsintákat sütünk.
Az áttört túrót a tojások sárgájával, porcukorral, citromhéjjal, mazsolával, tejföllel kikeverjük, majd hozzáadjuk a fehérjék habját.
A palacsintákat megtöltjük a krémmel, összegöngyöljük, hőálló tálba tesszük egymás mellé. Meglocsoljuk olvasztott Ramával. Letakarjuk alufóliával, kissé átsütjük a sütőben, de nem pirítjuk meg.
Meggymártás: a mag nélküli meggyet a cukorral és a fahéjjal lábasba öntjük. A lisztet simára keverjük a meggylével, felengedjük tejszínnel és ráöntjük a cukros meggyre. Néhány percig forraljuk. A mártást melegen, vagy hidegen a palacsintákra öntjük.