Amerikai túrós palacsinta
Amerikai túrós palacsinta
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 2 dekagramm
  • tejföl - 1 dl
  • Tojás - 2 darab
  • Cukor - 6 dekagramm
  • Liszt - 1 dekagramm
  • tejszín - 1 dl
  • mazsola - 5 dekagramm
  • őrölt fahéj - 2 csipetnyi
  • palacsinta - 80 darab
  • citrom héja - 1 darab
  • tehéntúró - 25 dekagramm
  • meggy - 20 dekagramm
  • meggylé - 1 dl

Elkészítés:

  1. Palacsintatésztát készítünk úgy, hogy a tojások fehérjét habbá verve tesszük a tésztába és a szokottnál kissé vastagabb palacsintákat sütünk.
  2. Az áttört túrót a tojások sárgájával, porcukorral, citromhéjjal, mazsolával, tejföllel kikeverjük, majd hozzáadjuk a fehérjék habját.
  3. A palacsintákat megtöltjük a krémmel, összegöngyöljük, hőálló tálba tesszük egymás mellé. Meglocsoljuk olvasztott Ramával. Letakarjuk alufóliával, kissé átsütjük a sütőben, de nem pirítjuk meg.
  4. Meggymártás: a mag nélküli meggyet a cukorral és a fahéjjal lábasba öntjük. A lisztet simára keverjük a meggylével, felengedjük tejszínnel és ráöntjük a cukros meggyre. Néhány percig forraljuk. A mártást melegen, vagy hidegen a palacsintákra öntjük.