Ananászkosárka muffin
Ananászkosárka muffin
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • puha Rama Vajas Íz - 11 dekagramm
  • cukor - 8 dekagramm
  • Dr. Oetker Vanillincukor - 1 csomag
  • tojás - 2 darab
  • liszt - 15 dekagramm
  • Dr. Oetker Sütőpor - 2 kávéskanál
  • só - 1 csipetnyi
  • tej - 1 dl
  • ananász (konzerv, darabolt) - 550 gramm

Ananászkrém

  • Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű - 1 csomag
  • cukor - 1 evőkanál
  • félretett ananászlé a konzervből - 3 dl
  • Rama Vajas Íz - 3 dekagramm
  • Dr. Oetker Finesse Bourbon Vanília aroma - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. Az ananász konzervet csepegtessük le, a levét tegyük félre (kb. 3 dl). A lecsepegtetett ananászból mérjünk ki 20 dkg-ot, a maradék kb. 14 dkg ananászt a krém kosárkákba fogjuk a végén tölteni. A lisztet keverjük el a sütőporral és a csipet sóval. Keverjük habosra egy tálban a puha Rama Vajas Ízt a cukorral és a vanillincukorral. Adjuk hozzá egyenként a tojásokat, majd keverjük össze az elkevert liszttel, lazítsuk a tésztát a tejjel, majd keverjük hozzá a 20 dkg darabolt ananászt. Kanalazzuk a masszát papír kapszlival kibélelt muffinformába, vagy szilikon muffin sütőformába úgy, hogy a forma 2/3-áig érjen. Süssük a muffinokat 175 °C- ra előmelegített sütőben 17-20 percig, illetve tűpróbáig, majd hagyjuk a formában teljesen kihűlni.
  2. Ananászkrém készítése: a pudingport keverjük össze a cukorral és egy kevés ananászlével. Melegítsük fel a maradék ananészlét, ha elkezd forrni, keverjük bele a pudingporos keveréket, és főzzünk belőle sűrű pudingot. Ha kész, adjuk hozzá a vanília aromát, majd a Rama Vajas Ízt, és keverjük addig, amíg teljesen felolvad benne a margarin. Várjuk meg, amíg egy kicsit kihűl a krém, majd töltsük csillagcsöves habzsákba, nyomjunk egy kört a kész, kihűlt muffinok tetejére. Töltsük fel a kosárkákat a maradék ananásszal, díszítsük mentalevéllel.