Ananászos bomba
Hozzávalók
krem
tej | 5 dl | |
---|---|---|
vaníliás pudingpor | 2 púpos evőkanál | |
vaníliás cukor | 2 csomag | |
porcukor | 15 dekagramm | |
Ráma | 20 dekagramm |
Töltelék
növényi tejszínhab | 1 liter | |
---|---|---|
vaníliás cukor | 2 csomag | |
instant zselatinfix | 2 csomag | |
darabolt ananász befőtt | 1 doboz | |
mazsola | 10 dekagramm | |
rumaroma | 1 pohár |
Tészta
tojás | 12 darab | |
---|---|---|
kristálycukor | 12 evőkanál | |
liszt | 8 evőkanál | |
étkezési keményítő | 4 evőkanál |
Desszertek: Ananászos bomba a sok
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból 2x6 tojásos piskótatekercset készítünk, normál méretű tepsiben (gáz).
A krémhez a tejben a pudingport megfőzzük a vaníliás cukorral és hűlni hagyjuk. A mazsolát a rumaromába beáztatjuk. A Ramát a cukorral habosra keverjük és összedolgozzuk a kihűlt pudingos masszával. 1/3 rész krémet félreteszünk. Megkenjük a krémmel a kihűlt tekercseket és jól lehűtjük.
1/3 rész krémet félreteszünk, majd megkenjük a krémmel a kihűlt tekercseket és jól lehűtjük.
A habhoz felverjük a tejszínhabot a vaníliával és a zseléfixszel.
Kibélelünk folpackkal egy 22 cm magas 32 cm átmérőjű tálat. A piskótatekercseket felszeleteljük ujjnyi vastagságúra és kirakjuk vele a tálat. A krém 1/3 részével megkenjük a tekercseket belülről, a tejszínhab egy részét belekenjük, majd megszórjuk az ananásszal és a mazsola egy részével. Ismét tejszínhab, ananász és mazsola következik, végül tejszínhab és erre egy sor piskótatekercs. Ezután ismét tejszínhab ananász, mazsola, tejszínhab, ananász és mazsola. A végén tejszínhab, majd a piskótatekercsekkel lezárjuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap tálcára borítjuk és tejszínhab rózsákkal díszítjük.