Feltöltve:

Ananászos-rizses fánk

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

porcukor a szóráshoz1 kevés
vaníliás pudingpor
búzadara
lekvár (vagy víz)
ananász (a levével együtt)5 dekagramm
mazsola2 dekagramm
rizs10 dekagramm
1 csipetnyi
tej3.5 dl
liszt4 dekagramm
cukor4 dekagramm
vaj vagy sütőmargarin1 evőkanál
tojássárgája2 darab
olaj a sütéshez1 liter

Desszertek: Ananászos-rizses fánk a sok Fánk recept közül.

Elkészítés

1

Az ananászt lecsöpögtetjük, apróra vágjuk. A levébe beáztatjuk a mazsolát. A rizst sós vízben 5 percig főzzük, majd mély lábasba szedjük, és a tejjel 20 percig kislángon főzzük, közben gyakran megkeverjük. Amikor kész, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a cukrot, a vajat vagy sütőmargarint, az ananászdarabkákat, a lisztet, végül a tojássárgákat. Óvatosan megkeverjük, kihűtjük. Forró olajban kávéskanálnyi adagonként aranyszínűre sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, majd porcukorral megszórjuk. Melegen tálaljuk. Gyümölcsleves mellé is kínálhatjuk.<br />

Hozzászólások

Hasonló receptek

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

105"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem