Ananászos sütemény
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 15 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 3 darab | |
tej | 2 teáskanál | |
tejszín | 2 dl | |
finomliszt | 20 dekagramm | |
kókuszreszelék | 2 dekagramm | |
só | 1 csipetnyi | |
sütőpor | 1 teáskanál | |
barna cukor | 10 dekagramm | |
porcukor | 2 evőkanál | |
juharszirup | 1 evőkanál | |
tejszínes krémsajt | 20 dekagramm | |
szeletelt ananászkonzerv (kb. 37 dkg) | 40 dekagramm |
Desszertek: Ananászos sütemény a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A Ramát addig keverjük a barna cukorral és a sóval, amíg a cukor fel nem oldódik. Ezután a tojásokat egyenként hozzákeverjük. A lisztben elvegyítjük a sütőport, a Ramás keverékhez adjuk és jól összedolgozzuk.
A sütőformát Ramával kikenjük, a tésztát beleöntjük és elsimítjuk. Előmelegített sütőben, 200 °C-on kb. 20 percig sütjük, majd hűtőrácsra téve kihűtjük.
Az ananászt lecsepegtetjük. A kókuszreszeléket egy lábasban szárazon aranybarnára pirítjuk, majd egy tálra öntjük és lehűtjük.
A tejszínt összekeverjük a porcukorral, felverjük, majd a krémsajtot hozzáadjuk. A sajtos tejszínkrémet hullámvonalban a tésztára kenjük.
Az ananász-szeleteket négyfelé vágjuk, megforgatjuk a pirított kókuszreszelékben és a tésztára terítjük.
Juharsziruppal, vagy két evőkanál méz és két kávéskanál tej keverékével meglocsoljuk.