Angelina álma
Angelina álma
  • timer70 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tetejére

    • étbevonó massza - 10 dekagramm
    • étolaj - 2 evőkanál

    A tésztához

    • méz - 2 evőkanál
    • kakaópor - 2 evőkanál
    • tojás - 2 darab
    • szódabikarbóna - 1 kávéskanál
    • porcukor - 20 dekagramm
    • Ráma - 5 dekagramm
    • liszt - 40 dekagramm

    A krémhez

    • tej - 1 liter
    • puncs ízű pudingpor - 3 csomag
    • porcukor - 25 dekagramm
    • puha Rama - 25 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A tésztához valókat a liszt kivételével egy tálba összemérjük és kézi habverővel gőz felett simára keverjük. A 40 dkg lisztet is hozzáadjuk és tésztát gyúrunk belőle. Ha kicsit ragad, szórjunk alá lisztet.
    2. A tésztát 10 percig pihentetjük, majd 4 nagyon vékony lapot nyújtunk belőle, amiket a tepsi hátára fektetve sütünk meg. Előmelegített sütőben 220°C-on 8-10 perc alatt megsütjük. Még forrón, egy vékony késsel elválasztjuk a megsült tésztát a tepsi hátától.
    3. A krémhez megfőzzük a pudingot a tejjel, majd kihűtjük. A Ramát habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudingot is hozzáadjuk és ezzel megtöltjük a lapokat. Hűtőbe tesszük éjszakára.
    4. A tetejére gőz felett felmelegítjük a masszát és az olajat, majd a sütire simítjuk. Miután megkötött a bevonat, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.