Feltöltve:

Angol citromkrém (Lemon Curd)

20
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz5 dekagramm
tojás2 darab
cukor (nádcukor vagy nyírfacukor)10 dekagramm
citrom3 darab
étkezési keményítő1 teáskanál

Desszertek: Angol citromkrém (Lemon Curd) a sok Krém recept közül.

Elkészítés

1

Egy fazekat félig töltünk vízzel, ehhez keresünk egy fémtálat/edényt, ami illeszkedik a tetejére. A vizet felforraljuk. A forró víz felett készítjük majd a krémet.
A citromokat, ha nem bio-citrom, akkor először szódabikarbónás vízben áztassuk fél órát, majd jól mossuk le.
A citromok héját lereszeljük, a citromok levét kifacsarjuk, leszűrjük és 1 dl-t kimérünk belőle. Ennyi kell a krémhez.

2

A keményítőt, a cukrot és a reszelt citrom héját elkeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, majd a vízfürdő felett, folyamatos keverés közben melegítjük. Amikor a tojás kezd habos lenni és elolvadt a cukor – folyamatos kevergetés mellett – hozzáadjuk az 1 dl citromlét. Addig melegítjük, amíg kezd besűrűsödni. Ekkor a kockákra vágott, hideg Vajas ízt is hozzáadjuk, és addig keverjük, amíg el nem olvad és sűrű fényes krémet nem kapunk. (Kb. 2 perc.) Ekkor levesszük a vízfürdőről, és üvegbe töltjük vagy akár előre kisütött pitetésztára kanalazzuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem