Angol Karácsonyi muffin
Hozzávalók
puha Rama Vajas Íz | 15 dekagramm | |
---|---|---|
méz | 2 evőkanál | |
barna cukor | 10 dekagramm | |
Dr. Oetker Vanillincukor | 1 csomag | |
tojás | 3 darab | |
fahéj | 1 teáskanál | |
őrölt szegfűszeg | 0.5 teáskanál | |
kezeletlen citrom reszelt héja, vagy fél mokkáskanál Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj | 1 darab | |
liszt | 20 dekagramm | |
sütőpor | 1 teáskanál | |
aszalt sárgabarack | 20 dekagramm | |
aszalt szilva | 10 dekagramm | |
mazsola | 10 dekagramm | |
kandírozott gyümölcs | 8 dekagramm | |
dió (pekándió, brazil dió, de lehet magyar dió is) | 10 dekagramm |
Cukormáz
Dr. Oetker kész cukormáz, fehér, vagy marcipán ízű | 1 csomag | |
---|---|---|
vagy | 1 darab | |
porcukor | 10 dekagramm | |
víz | 2 teáskanál |
Desszertek: Angol Karácsonyi muffin a sok Muffin recept közül.
Elkészítés
Egy tálban keverjük habosra a puha Rama Vajas Ízt a barna cukorral, a vanillincukorral és a felmelegített mézzel.
Várjuk meg, amíg kihűl, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat, keverjük hozzá a citromhéjat és a fűszereket is.
A lisztet keverjük jól el a sütőporral, majd fokozatosan adjuk hozzá a masszához. Végül keverjük bele a maradék hozzávalókat, lazítsuk a tésztát meleg tejjel.
Kanalazzuk a tésztát papírkapszlival bélelt muffin sütőformába, vagy szilikon muffin sütőformába.
Süssük 180 ° C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig, végezzünk tűpróbát, mielőtt kivesszük.
Amikor kihűlt, csorgassuk rá a cukormázat.
A porcukrot keverjük el annyi folyadékkal, hogy selymesen folyékony legyen. Csorgassuk a muffinokra, ha nem fed eléggé a máz, borítsuk be két rétegben.
Várjunk, amíg kicsit megköt a máz, majd díszítsük színes marcipánnal vagy cukorgyöngyökkel.
18 muffin lesz belőle.