Angol Karácsonyi muffin
Angol Karácsonyi muffin
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • puha Rama Vajas Íz - 15 dekagramm
  • méz - 2 evőkanál
  • barna cukor - 10 dekagramm
  • Dr. Oetker Vanillincukor - 1 csomag
  • tojás - 3 darab
  • fahéj - 1 teáskanál
  • őrölt szegfűszeg - 0.5 teáskanál
  • kezeletlen citrom reszelt héja, vagy fél mokkáskanál Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj - 1 darab
  • liszt - 20 dekagramm
  • sütőpor - 1 teáskanál
  • aszalt sárgabarack - 20 dekagramm
  • aszalt szilva - 10 dekagramm
  • mazsola - 10 dekagramm
  • kandírozott gyümölcs - 8 dekagramm
  • dió (pekándió, brazil dió, de lehet magyar dió is) - 10 dekagramm

Cukormáz

  • Dr. Oetker kész cukormáz, fehér, vagy marcipán ízű - 1 csomag
  • vagy - 1 darab
  • porcukor - 10 dekagramm
  • víz - 2 teáskanál

Elkészítés:

  1. Egy tálban keverjük habosra a puha Rama Vajas Ízt a barna cukorral, a vanillincukorral és a felmelegített mézzel. Várjuk meg, amíg kihűl, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat, keverjük hozzá a citromhéjat és a fűszereket is. A lisztet keverjük jól el a sütőporral, majd fokozatosan adjuk hozzá a masszához. Végül keverjük bele a maradék hozzávalókat, lazítsuk a tésztát meleg tejjel. Kanalazzuk a tésztát papírkapszlival bélelt muffin sütőformába, vagy szilikon muffin sütőformába. Süssük 180 ° C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig, végezzünk tűpróbát, mielőtt kivesszük. Amikor kihűlt, csorgassuk rá a cukormázat.
  2. A porcukrot keverjük el annyi folyadékkal, hogy selymesen folyékony legyen. Csorgassuk a muffinokra, ha nem fed eléggé a máz, borítsuk be két rétegben. Várjunk, amíg kicsit megköt a máz, majd díszítsük színes marcipánnal vagy cukorgyöngyökkel. 18 muffin lesz belőle.