Feltöltve:

Angol muffin

90
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

liszt, plusz fél bögre a nyújtáshoz30 dekagramm
friss élesztő20 gramm
6 gramm
cukor15 gramm
Rama Vajas Íz, kockákra vágva, illetve 8 dkg a sütéshez, kenéshez15 gramm
tojás (közepes méretű)1 darab
tej170 milliliter
kukoricaliszt15 gramm

Desszertek: Angol muffin a sok Muffin recept közül.

Elkészítés

1

Szórjunk a langyos tej kb. felébe egy kis kávéskanál cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk meleg helyen felfutni.

2

Dolgozzuk össze jól a lisztet a Rama Vajas Ízzel, a sóval, majd a tojással, és a megkelt élesztővel. Adjunk hozzá annyi langyos tejet, hogy tészta állagú legyen. Hagyjuk kelni 40 percig, szintén meleg helyen.

3

Ha megkelt, enyhén lisztezett deszkán, nyújtsunk belőle kb. 2,5 cm vastag tésztát.
Pogácsaszaggatóval szaggassunk belőle kb. 8 cm átmérőjű korongokat, tegyük őket egy Rama Vajas Ízzel kikent tálba, szórjuk meg kukoricaliszttel és hagyjuk letakarva, meleg helyen még fél órát pihenni.
Melegítsünk fel serpenyőben egy kevés Rama Vajas Ízt, majd süssük a muffin korong mindkét oldalát alacsony hőfokon 5-6 percig.

4

Tálalás: Süssük meg egy szelet kerek sonka egyik oldalát a még meleg serpenyőben egy kis Rama Vajas Ízzel, fordítsuk meg, helyezzük rá a pogácsaszaggatót, majd üssünk bele egy kisebb tojást. Süssük össze a sonkával, majd csúsztassuk a félbevágott muffinra. Fogyaszthatjuk lekvárral, mézzel vagy sajtkrémmel is!

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem